Sommarlovsbiljett till skolungdomar

Ni har väl inte missat att ungdomar får gratis busskort i sommar?

För att få en sommarlovsbiljetter ska du vårterminen 2018 gå i årskurserna 6 till 9 i grundskolan eller grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan och årskurserna 1 och 2 i gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan. Även asylsökande som går i någon av dessa årskurser räknas in i detta.

  • Om du går i någon av årskurserna ovan får du en sommarlovsbiljett hemskickad, senast 11 juni.
  • Sommarlovsbiljetten gäller för fritt resande inom Skåne 15 juni till 15 augusti.
  • Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och närtrafik. Kortet gäller inte på Ventrafikens färjor.
  • Kortet är personligt och du kan inte låna ut det. Du kan inte heller ta med dig någon så länge du inte är beviljad färdtjänst. Då kan du ta med dig en ledsagare utan extra kostnad om du visar upp ditt färdtjänsttillstånd.

Läs mer på Skånetrafikens hemsida. Passa på att upptäcka nya roliga ställen i sommar!

Kommentarer inaktiverade för Sommarlovsbiljett till skolungdomar

Tack för denna terminen!

Tack hjälpgruppen för att ni ställer upp och håller vår mötesplats för de unga öppen varje fredag och lördagkväll! Fantastiskt att vi har ett sådant stort ideellt engagemang i vår lilla by! Njut av ledigheten i sommar så tar vi nya tag i höst.

UngFritid fortsätter som vanligt med tisdagsöppet på Holken 15-20 för åk 7 uppåt hela sommaren och vår egen Sommar-Holken kommer ha öppet torsdagar och lördagar 15-21 för unga fr.o.m. åk 4 med start torsdag 14/6.

Sommarlovsprogrammet för hela kommunen kommer ut inom kort, glöm inte hålla koll på vad som händer i sommar.

gladsol Vi önskar alla barn och ungdomar ett långt härligt sommarlov och alla en varm solig sommar!

Kommentarer inaktiverade för Tack för denna terminen!