Info från Klippans kommun

Under maj och juni månad kommer kultur-och fritidsförvaltningen att öppna upp mötesplats Holken på måndagar mellan klockan 14-19. Välkomna är alla som vill komma dit för att ta en kopp te eller kaffe, träna på svenska språket eller bara umgås. Behovet av en mötesplats har uppstått bland annat utifrån bibliotekets ökade antal besökare vilket hänger ihop med de många nyanlända som söker efter en meningsfull vardag i väntan på beslut om uppehållstillstånd, på arbete och/eller studier. På torsdagar kommer vi även att hålla ett språkcafé i lokalen där en kan komma och träna på det svenska språket, till detta krävs anmälan och platserna är redan fulla. Folk längtar verkligen efter att få lära sig att tala svenska och att kunna erbjuda det i Holkens lokaler känns fantastiskt. När vi haft öppet de två aktuella månaderna kommer vi att utvärdera verksamheten för att sedan planera hösten.

 Ni är alltid varmt välkomna att besöka verksamheten och vi letar aktivt efter ideella krafter som vill engagera sig i mötesplatsen så ni är varmt välkomna att höra av er om det skulle finnas sådant intresse bland er.

 Från förvaltningens sida kommer jag, Love Hetz att vara kontaktperson och ansvarig för verksamheten och ni kan alltid höra av er till mig med frågor och funderingar.

 Med vänlig hälsning,

Love Hetz

Integrations-och föreningssamordnare

 

 

Kommentarer inaktiverade för Info från Klippans kommun