Glad Påsk!

Påsk 2014

Glad Påsk till alla våra små kycklingar därute. Hoppas påskharen hittar till er alla.Påsk 2014

Kommentarer inaktiverade för Glad Påsk!

En fredag i april

En vanlig kväll på Holken. Ett gäng på fyra damer i vår fantastiska hjälpgrupp möts upp vid 17,30 för att förbereda kiosk och anstorming av barn. Just den här fredagen är det härligt väder ute och vi undrar lite nervöst om det kommer några barn över huvud taget.

Klockan blir 18,00 och några skor sparkas av i hallen. De första busarna anländer och skriver som vanligt in sig på närvarolistan. Någon sätter sig i en hörna och läser en bok. Någon handlar lite dricka och resten springer upp däruppe. Snart hörs pockandet från pingisen. Vi vuxna slänger lite käft med ungarna allt eftersom de kommer. Vi fyller på koffeinet när det behövs. Småmyser, skvallrar och uppdaterar varandra men njuter framför allt över att vi har en så underbar mötesplats där både våra barn och vi själva trivs.

Ikväll är det en väldigt lugn kväll. Inte förrän halv 8 börjar det dyka upp lite fler ungdomar. Nu blir det mer liv och rörelse. Vi tror någon ramlar och slår sig, men hoppsan! Det var bara ett mål på TV-spelet 🙂

Några töser blir sugna på och baka. Vi vuxna ställer naturligtvis gärna upp på att vara första provsmakare. Då det fattas lite ingredienser skickar vi upp några killar till affären. Det är inget konstigt, det förtroendet har dom haft många gånger och vet att det är viktigt att ta med sig kvittot tillbaka. Och det hägras ju muffins!

Ungdomarna klarar sig mycket själva, men sätter till vår förtjusning sig ner mellan varven och pratar med oss också. Det märks tydligt att dom känner sig trygga med oss fast vi är ”tradia mossor”. Det spelas även lite kort nu på ett bord i en härligt mix av folk.

Ingen kväll utan liiiiite tjaffs. Tyvärr luktar det lite rök i hallen och utanför. Vi kan tyvärr inte mer än berätta för ungdomarna att det är inte bra att röka. Nån gång kommer dom väl själva att begripa…..?

Kvällen närmar sig sitt slut. Vi börjar att röjja lite redan innan 9. Toaletterna dras över, det plockas lite muffinspapper- hur kan man bara missa papperskorgen med 3 meter?? 😉 Dammsugaren håller lite väsen och överröstar nääästan tv-spelandet. Vi fyller i dagens rapport. 27 barn har varit här- fler killar än tjejer, många högstadie-elever.  Försäljningen har väl gått sisådär.

Bara lite över 21 är vi helt färdiga. Det står ett gäng ungdomar kvar därute och vi checkar av så att alla har koll så de kommer hem.

Nyckelansvarig mamma är lite nervös över att larma, men ikväll har hon tur, för hon får träna 2 ggr då det glömts både det ena och det andra så vi får öppna en runda till.

En härlig kväll på Holken är över och alla nöjda med kvällen. Tänk om ALLA visste hur mysigt vi har det. Vi ses snart igen. Kanske redan ikväll lördag? 🙂

IMG_0156 IMG_0171 IMG_0183 IMG_0181 IMG_0177 IMG_0184

Kommentarer inaktiverade för En fredag i april

Påsköppet!

Påsken närmar sig med stormsteg. Urban och Alexander håller öppet enligt följande:

måndag den 14e kl 11-16

tisdag den 15e kl 11-16 samt kl 17-21. Obs. Kvällsöppet!! 🙂

onsdag den 16e kl 11-16.

Varmt välkomna!

IMG_8895 IMG_8918

Kommentarer inaktiverade för Påsköppet!

En utvecklande helg.

IMG_0026 IMG_0049 IMG_0042 IMG_0041I helgen som gick skickades Modell Ljungbyheds styrelse på utveckling. Vi skulle lära oss hur vi på ett organiserat sätt kan lyfta vår verksamhet ytterligare. Utbildningen hölls på pensionat Söderåsen i vackra Skäralid. Där låstes vi in i ett helt dygn tillsammans- nästan lite big brother varning!! 😉 Och ut kom en nytänd styrelse med fullt av nya ideer. All brainstorming kommer förhoppningsvis märkas de närmaste månaderna.

 

 

Kommentarer inaktiverade för En utvecklande helg.